Autor: Sandra Kuus • 9. detsember 2021

Töölepingu lõpetamine – kui vaktsineerimata töötaja ei sobi enam töökohale

Tööandja tegi töökeskkonna riskianalüüsi ja leidis, et töötaja töökohal on vaja vaktsineerida COVID-19 vastu. Töötaja otsustas, et ei vaktsineeri ennast. Tööandja esitas töötajale kirjaliku ülesütlemisavalduse, kus on kirjas, et töötaja pole töökohale sobiv. „Olen ettevõttes töötanud 20 aastat – kuidas saab tööandja mind pärast nii pikka töötamist nimetada töökohale mittesobivaks?” küsib töötaja.
Foto: Liis Treimann

Selgitab Sandra Kuus, Tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700