Autor: Dana Ihsanova, Rödl & Partner Advokaadibüroo jurist • 14. detsember 2021

Võrdne kohtlemine töösuhetes

Töölepingu seaduse § 3 kohaselt peab tööandja tagama töötajate kaitse diskrimineerimise eest, järgima võrdse kohtlemise põhimõtet ning edendama võrdõiguslikkust kooskõlas võrdse kohtlemise seaduse ja soolise võrdõiguslikkuse seadusega. Nende seaduste eesmärk on tagada isikute kaitse diskrimineerimise eest rahvuse, rassi, nahavärvuse, usutunnistuse või veendumuste, vanuse, puude, seksuaalse sättumuse või soo alusel.e
Foto: Pixabay

Nimetatud seaduste kohaselt on töötaja töölepingu või teenuse osutamise lepingu alusel töötav isik. Samuti käsitatakse töötajana tööle või teenistusse soovijat.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700