Autor: palgauudised.ee • 20. detsember 2021

Kultuuritöötaja riiklik palga alammäär tõuseb 1400 euroni

Kultuuriminister Tiit Terik ja Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsioon (TALO) allkirjastasid täna, 17. detsembril kultuuritöötajate 2022. aasta palgakokkuleppe. Selle kohaselt tõuseb kultuuriministeeriumi valitsemisala asutuste töötajate palga alamäär 1400 euroni, teistele töötajatele lisandub palgafondi 2 protsenti.
Palgaleppe sõlmimine.
Foto: Kultuuriministeerium

„Kultuurivaldkond vajab motiveeritud inimesi ning noored kinnitust, et vääriline töötasu võimaldab valida just kultuuriga seotud erialasid. Miinimumpalk ehk kogu palgaarvestuse alus ei ole muutunud viimasel kahel aastal, mistõttu on praegune 100-eurone tõus enam kui mõistetav. Lisaks on asutuste juhtidel võimalik vaadata üle ka teiste töötajate, nende seas tugivaldkondade inimeste töötasud,“ ütles kultuuriminister Tiit Terik. „Riiklik palgalepe puudutab Kultuuriministeeriumi eelarvest palka saavaid kultuuritöötajaid. Kutsun üles palgapoliitika põhimõtteid järgima laiemalt, teiste seas ka kohalikes omavalitsustes, kus tehakse suur osa kultuuritööst,“ lisas Terik

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700