Autor: Palgauudised.ee • 5. jaanuar 2022

KKK: Tasu arvestamine põhitöökohal volikogu istungil osalemise aja eest

Advokaadibüroo LEXTAL vandeadvokaat Kristi Sild selgitab, kuidas tuleb volikogu liikmele arvestada volikogu istungil osalemise aja eest põhitöökohal töötasu ja kuidas arvestada tasu, kui tööpäev jääb osaliselt riigipühale ning ka tavalisele tööpäevale.
Foto: Pixabay

? Kui volikogu liige soovib puududa põhitöökohalt volikogu istungil osalemise tõttu, siis kuidas peab tööandja selle aja eest tasu arvestama? Kas tööandjal on õigus selle päeva eest tasu mitte maksta, kuna töötaja tööl ei viibi (omavalitsusüksus maksab tasu koosolekul osalemise eest). Volikogu liige puudub töölt terve päeva, kuna ta osaleb teise maakonna volikogu töös.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700