Autor: Palgauudised.ee • 25. jaanuar 2022

Tööampsude turg kasvas eelmisel aastal hoogsalt

2021. aasta sügis pani peale piirangutest vabamat suve Eesti tööturu tõeliselt proovile ja tõestas puhanud inimeste ootuseid ja valmisolekut suurema paindlikkuse ja vabaduse järele oma tööde ja sissetulekute planeerimisel. Sügiskuudel ulatus ettevõtete pakutavate tööampsude koguarv üle 12 000 kuus, mis on läbi aastate rekord. Kokku tõid tööampsud riigikassasse 2021. aastal üle 1,5 miljoni euro maksutulu.
GoWorkaBiti tegevjuht Kristjan Vanaselja
Foto: Raul Mee

Eesti suurima tööampsude portaali GoWorkaBit.com juht Kristjan Vanaselja ennustab tööampsuturu jätkuvat kasvu ka alanud aastaks, millele juba annab kinnitust väga aktiivselt alanud jaanuar. “Näeme, et paindlike tööampsude järele on meeletu huvi jaanuari esimestest päevadest alates ja nende nädalate jooksul on juba lisandunud ka sadu uusi ettevõtteid, kes otsivad endale abitööjõudu nii päevaks kui nädalaks,” selgitas Vanaselja. “See nihe, millest oleme tööturu kontekstis aastaid pajatanud konverentsidel ja artiklites, ongi juba juhtunud,” kinnitab ta. “Ebakindlus, tööstress, sotsiaalne distantseerumine - kõik see kokku on sundinud inimesi positiivses mõttes muutustele ja tegema konkreetseid otsuseid olla oma elu, aja ja tööväljakutsete peremees, et mitte sõltuda vaid ühest ettevõttest või tööst.”

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700