Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledž • 18. juuli 2022

Ravikindlustust tasub kontrollida

Oleme harjunud, et meie töö või õpingutega kaasneb automaatselt ravikindlustus ning arstiabi on meile kui kindlustatud isikutele kvaliteetselt kättesaadav. Me ei pruugi üldse mõelda sellele, et teatud juhtudel polegi ravikindlustust.
Sisekaitseakadeemia finantskolledži maksuarvestuse õppejõud Maret Güldenkoh
Foto: Raul Mee

Käesolev kalendriaasta on toonud kaasa näiteks täistööajaga inimeste alamtöötasu muutuse või selle, et jaekaubanduses saab kasutada muutuvtunni kokkuleppeid ehk paindlikke töölepinguid. Lisaks teevad paljud tööd võlaõiguslike lepingute alusel ning tegeletakse ka ettevõtlusega. Üksikisiku ettevõtlustegevuse parimateks väljunditeks on hakata füüsilisest isikust ettevõtjaks või siis tegeleda lihtsustatud ettevõtlusega ettevõtlustulu lihtsustatud maksustamise seaduse alusel ehk avada ettevõtluskonto. Vaatame üle kõik eespool kirjeldatud võimalused ning selgitame välja, millistel tingimustel on üksikisikutel ravikindlustus või mida tuleb selleks teha, et ravikindlustus oleks tagatud.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700