Autor: Advokaadibüroo Cuesta vandeadvokaat Eva Mägi ja jurist Brigitta Jõgi • 28. jaanuar 2022

Muudatused õigusaktides (jaanuar 2022)

Perekonnaseadusega muudeti alaealisele lapsele elatise maksmise korda. Endine miinimumelatise summa, milleks oli pool kuupalga alammäärast, asendati õiglasemate ja paindlikumate elatise arvutamise alustega.
Cuesta Advokaadibüroo vandeadvokaat Brigitta Jõgi

Õigusaktide muudatustega nähti muuhulgas ette, et üldist maksuvaba tulu ei kohaldata edaspidi vanaduspensioniikka jõudnud inimestele. Selle asemel saavad nad vanaduspensioniealise maksuvaba tulu kuni keskmise vanaduspensioni ulatuses sõltumata vanaduspensioniealise tulu suurusest. Lisaks loodi võimalus sõlmida jaekaubanduses paindlikumaid töölepinguid. Muutuvtunnikokkuleppe järgi võib töötaja lisaks oma tavapärasele tööajale teha täiendavat tööd kuni kaheksa tundi seitsmepäevase ajavahemiku kohta.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700