Autor: Anne Nurmi , Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat • 7. veebruar 2022

Koondamine, koondamishüvitis ja selle arvutamine

Koondamine töölepinguseaduse (TLS) mõistes on töölepingu erakorraline ülesütlemine tööandja poolt majanduslikel põhjustel. TLS § 89 võimaldab tööandjal töölepingu erakorraliselt üles öelda ehk võimaldab koondada töötaja juhul, kui kokkulepitud tingimustel töösuhte jätkamine muutub võimatuks töömahu vähenemise või töö ümberkorraldamise tõttu või muul töö lõppemise juhul.
Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat Anne Nurmi

Samuti võib tööandja töötajad koondada tööandja tegevuse lõppemisel ja tööandja pankroti väljakuulutamisel või pankrotimenetluse lõpetamisel pankrotti välja kuulutamata, raugemise tõttu.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700