Autor: Ilona Nurmela, Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat • 28. veebruar 2022

Kuningas on alasti ehk mida välja lugeda börsiettevõtete tasustamisaruannetest

Kuu aega pärast Wuhani-needuse vaikset algust ehk 14. detsembril 2019 jõustus väärtpaberituru seaduse muudatus, mis puudutas börsiettevõtete juhtide tasustamise detailset avalikustamist tasustamisaruannetes. Enne seadusemuudatust peeti nõu börsi ja emitentidega ning vastu võeti läbipaistvuse, aga ka halduskoormuse aspektist optimaalne variant.
Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat Ilona Nurmela

Eelnõu seletuskirjas hindas Vabariigi Valitsus tasustamisaruannete avalikustamise kohustuse mõju majandusele, riigiasutuste ja kohaliku omavalitsuse korraldusele ja aktsiaemitentidele ning üleüldist muudatuse olulisust ühe sõnaga: väike. Miks me siis sellise „väikese“ mõjuga seadusemuudatusest üldse räägime?

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700