Autor: Palgauudised.ee • 1. märts 2022

Iduettevõtted maksavad Eesti keskmisest kaks korda kõrgemat palka

Statistikaameti andmetel töötas Eesti iduettevõtetes mullu vähemalt ühe päeva 10 956 inimest ehk 2% kõigist Eesti töötajatest. Idufirma töötaja keskmine brutopalk oli 2591 eurot ehk 1,9 korda suurem kui Eesti keskmine samal ajal.
Startup Estonia juht Eve Peeterson
Foto: Johanna Adojaan

Statistikaameti andmete järgi teenisid Eestis vähemalt ühe päeva töötanud inimesed mullu brutona keskmiselt 1380 eurot kuus. Eesti iduettevõtetes töötanud eestlaste keskmine palk oli samal ajal 2462 eurot ning välismaalt palgatud talentide keskmine kuusissetulek ulatus 2718 euroni. Vanusegrupiti teenivad suurimat keskmist brutokuupalka iduettevõtetes 41-50-aastased töötajad, kelle keskmine töötasu oli koguni 3389 eurot.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700