Autor: Palgauudised.ee • 4. märts 2022

Ettevõtlusminister: Eesti tööturg on nüüd ukrainlastele lihtsamini kättesaadav

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt rõhutab ettevõtjatele, et politsei- ja Piirivalveameti (PPA) peadirektori otsusega tohivad Ukraina kodanikud, kelle Eestis viibimise alus on peatselt lõppemas, Eestis ajutiselt edasi viibida. Ukrainast saabuvad sõjapõgenikud saavad kohe siin töötamist alustada, kui tööandja on nende lühiajalise töötamise registreerinud PPAs.
Kelle tööviisa on lõppemas, saab nüüd Eestisse edasi jääda.
Foto: Andras Kralla

„Arusaadavalt on Ukraina kodanikel Venemaa agressiooni tõttu praegu väga ohtlik kodumaale naasta. Seetõttu lubab PPA siseministeeriumi nõusolekul Eestis edasi viibida ka nendel Ukraina kodanikel, kellel on viisa lõppenud või lähiajal lõppemas. Minu poole on pöördunud hulk ettevõtjaid, kes on mures oma töötajate viisade ja lubade lõppemise pärast, kuid riik on siin juba teinud vajalikud sammud, et võimaldada neil ohutult Eestisse jääda,“ märkis Sutt.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700