Autor: Palgauudised.ee • 16. aprill 2022

Mida tähendab euribori tõus laenuvõtjale?

Kiiresti kasvavad hinnad ja hinnatõusuootus panevad tõusma ka euribori. Luminori peaökonomisti Lenno Uusküla sõnul tähendab see ühest küljest tarbijatele laenude kallinemist, kuid teisest küljest pidurdab üleüldist kaupade ja teenuste hinnatõusu.
Luminori spetsialist selgitab, kas laenamine läheb kallimaks
Foto: Andras Kralla

Euribor on intressimäär, millega laenavad teineteisele raha Euroopa pangad ning seda nimetatakse ka rahaturu intressimääraks. Euribori tõus mõjutab väga paljusid laenuvõtjaid Eestis, kuna suur osa laene, sh kodulaen ja liising, on seotud enamasti 6 kuu euriboriga. Laenude endi periood on reeglina palju pikem. Prognooside järgi tõuseb praegune negatiivne euribor järgmise aasta lõpuks 1,3%-le.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700