Autor: Alice Salumets, Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat • 26. aprill 2022

Mis saab, kui tööandja hilineb töötasu maksmisega?

Töösuhte kaks peamist komponenti on ühelt poolt töötaja panus oma töö ja oskustega ning teiselt poolt tööandja panus töötasu ja muude tasude maksmine. See vastab ka töölepingu definitsioonile, mille kohaselt töötaja teeb tööandjale tööd, alludes tema juhtimisele ja kontrollile, ning tööandja maksab töötajale töö eest tasu. Seega on töösuhtes tööandja poolt vaadatuna tema üks olulisemaid kohustusi maksta töötajale tehtud töö eest tasu. Mis saab aga siis, kui tööandja hilineb töötasu või muude tasude maksmisega?
Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat Alice Salumets
Foto: Meeli Küttim

Kas töötasu maksmisega viivitamine on lihtsalt rikkumine või oluline rikkumine?

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700