Autor: Kristel Härma • 9. mai 2022
Toppama jäänud töötamise reeglite muudatused panevad ettevõtjad mängima hallil alal
Ain Käpa sõnul on olukord hotellide ja restoranide jaoks keeruline, kuna noori õppivaid inimesi üheaegselt paindlikult ja legaalselt palgata on võimatu.
Foto: Andras Kralla
Töötamise reeglite paindlikumaks muutmine jääb pidevalt toppama, kuna tööandjad ja ametiühingud ei jõua üksmeelele. Seni peavad nii mõnedki tööandjad tegutsema hallil alal või isegi täiesti selgelt seadust rikkuma.
Viimastel kuudel on pidanud tööandjate, ametiühingute ja sotsiaalministeeriumi esindajad läbirääkimisi teemadel, mis eeskätt puudutavad tööaega. Jõutud on aga ummikusse. Arutelu jätkub esmaspäeval, kui ühe laua taha istuvad tööandjate ja ametiühingute esindaja koos tervise- ja tööminister Tanel Kiigega.