Autor: Allan Kaljakin • 8. juuli 2022

Mida jõehobu kollektiivis teeb?

Soome psühhoterapeut Tommy Hellsten räägib oma raamatus „Jõehobu töökohal“ (2015) sellest, kuidas lapsena õpitud käitumismallid võivad täiskasvanueas töösuhteid mõjutada.
Allan Kaljakin, superviisor, coach ja meeskondade koolitaja.

Hellsten kirjeldab olukordi, kus keerulistele probleemidele ei julgeta otsa vaadata, neid ei soovita või ei suudeta lahendada. Miks? Sest neid varjutavad lapsepõlvest pärit valusad kogemused, mille lahendamine on pooleli jäänud, või probleemid, mille jälgi psüühikas on raske endale tunnistada. Psühhodraama – üks psühhoteraapia suundi – kirjeldab mõistega „kohtumine“ (ing k encounter) süvakontakti, kus jõutakse inimpsüühika mitmete kihtide süvitsi mõistmise ja aktsepteerimiseni, nii et on võimalik valusad kogemused ja läbielamised läbi töötada ning enda minapildi ja maailmatajuga tervikuks integreerida. Süvakontakt ja kohtumine võib aset leida kahe või enama inimese vahel, aga ka iseendas, kui keerulised töösituatsioonid turvalises ja usalduslikus psühhodraama grupis läbi töötatakse.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700