Autor: Anne Nurmi , Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat • 4. juuli 2022

Alaealise töötamine ja temaga töölepingu sõlmimise piirangud

Töölepingu sõlmimine alaealisega on lubatud, kuid tuleb muidugi järgida töölepingu seaduse piiranguid noorte töötamisele ja tehtavatele töödele arvestades noore vanust, koolikohustust ja töö iseloomu.
Rödl & Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat Anne Nurmi

TLS piirangute eesmärk on täiendava kaitse andmine alaealistele. Alaealine vajab kaitset eelkõige põhjusel, et tal on täiskasvanud töötajast erinevad teadmised, kogemused, võimed, vaimne ja füüsiline tervis ning muidugi koolikohustus.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700