Autor: Palgauudised.ee • 15. juuli 2022

Kas tööandja saab nõuda tasustamata lapsepuhkuse plaanimist aasta alguses?

Tööinspektsiooni nõustamisjurist Ülle Kool selgitab, millised on tööandja ja lapsevanema õigused ning kohustused tasustamata lapsepuhkuse planeerimisel.
Foto: Pixabay

Lugeja küsib: tööandja teatas, et töökorralduse reeglitesse viiakse sisse punkt, et kui töötajad ei anna juba aasta alguses tööandjale kirjalikult teada käesoleva aasta jooksul tasustamata lapsepuhkuse võtmise soovist, võib tööandja keelduda sellist lapsepuhkust andmast. Kas tööandja ei ole tõesti kohustatud andma mulle tasustamata lapsepuhkust vastavalt minu soovile?

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700