Autorid: Kristjan Kurg, Jane Suu • 14. august 2022

Julged ja kiired: vaata, kes kõige rohkem koondas, kes värbas

Tallinki nõukogu liige Toivo Ninnas (vasakul) ja juhatuse esimees Paavo Nõgene. Ettevõte oli koroonaperioodi suurim koondaja.
Foto: Andras Kralla
Vaieldamatult kõige enam hundipasse jagas koroonakriisi ajal Tallink. Kui veel 2019. aastal töötas ettevõttes üle 7200 inimese, siis eelmise aasta lõpuks oli neist alles jäänud 4360. Kahe aastaga kadus 40 protsenti tööjõust.

Samas viis kulude kokkuhoid juba eelmisel aastal Tallinki taastumiskursile. Kuigi võrreldes 2019. aastaga kukkus ettevõtte 75 miljoni eurose kasumi pealt eelmisel aastal 37 miljoni eurosesse kahjumisse, siis 2020. aastal oli seis veel palju mustem. Esimesel koroona-aastal jäi Tallink 93 miljoni euroga kahjumisse. Tallinki juht Paavo Nõgene on öelnud, ta plaanib vaatamata väiksemale reisijate arvule ettevõtte sel aastal kasumisse viia.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700