Autor: Palgauudised.ee • 23. august 2022

KKK: osalise töövõimega töötaja brutosissetulek ja töövõimetoetus

Advokaadibüroo LEXTAL vandeadvokaat Kristi Sild selgitab, millised tasud ja hüvitised lähevad brutosissetulekuna arvesse osalise töövõimega töötaja töövõimetoetuse vähendamisel.
Foto: pexels

Lugeja küsib: töövõimetoetust hakatakse valemi alusel vähendama juhul, kui toetuse saaja eelmise kuu brutosissetulek oli suurem kui 1469,70 eurot. Brutosissetulekuks loetakse töötasu, puhkusetasu, haigushüvitis. Kas brutosissetuleku hulka arvatakse haigushüvitis, mille maksab tööandja või brtosissetulek on ka haigushüvitis, mille töötajale maksab haigekassa?

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700