Autor: Raigo Jahu • 23. august 2022

Praktikult praktikule: välismaalaste töölevõtmine

Ukraina sõjapõgenike Eestisse jõudmisega seoses on välismaalaste töölevõtmine paljude ettevõtete ja organisatsioonide päevakorras. Mida tuleb välismaalasi palgates silmas pidada, kellelt nõu küsida ja milliseid ettevalmistusi teha? Kogemusi jagavad Tööinspektsiooni nõustamisjurist Jaana Vaus, juhtiv nõustamisjurist Vladimir Logatšev ja meedianõunik Kristel Abel.

„Välismaalast tööle võttes tuleb esmalt tähelepanu pöörata riigile, kust ta tuleb: kas tegemist on kolmanda riigi või Euroopa Liidu liikmesriigiga? Sellest tulenevad mitmed erisused, näiteks palgakriteeriumid ja esitamist vajavad dokumendid,“ ütles Logatšev.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700