Autor: Palgauudised.ee • 9. september 2022

Martin Villig: kui õpetajate palk oluliselt ei tõuse, on Eesti IT-edulugu ohus

Bolti kaasasutaja Martin Villigu sõnul ähvardab reaalainete õpetajate ja IT-õppejõudude puuduse tõttu Eesti infotehnoloogiasektorit spetsialistide põud ning riiki ilmajäämine mitmesajast miljonist eurost maksutulust.
Bolti kaasasutaja Martin Villig
Foto: Raul Mee

Villigu kinnitusel näitavad andmed, et matemaatika ja reaalainete õpetamine on Eestis kriisi äärel, sest näiteks juba iga viies matemaatika- ja lausa iga neljas füüsikaõpetaja on 60-aastane või vanem. „Pensionile jääjate asemele aga uusi õpetajaid ei tule, ülikoolide vastuvõtus jäävad kohad tühjaks. Vajaliku hariduse ja motivatsiooniga õpetajate ja õppejõudude hulk aina väheneb, sest palk pole konkurentsivõimeline. Seetõttu jääb IT-sektoris puudu tuhandeid tarku töötajaid, sest ilma alusteadmisteta pole noortel võimalik ka inseneriks edasi õppida,” selgitas Villig.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700