Autor: Palgauudised.ee • 12. september 2022

Tööandjate Keskliit: kui õpetajate palk kohe ei tõuse, ootab kogu Eestit elatustaseme langus

Tööandjate Keskliidu avaliku pöördumise kohaselt on õpetajate palkade suur ja kiire tõstmine selle valitsuse kõige olulisem majanduspoliitiline otsus, sest targa tööjõu puudus mitte ainult ei takista majanduskasvu, vaid ähvardab eestlasi süveneva vaesusega.
Tööandjate keskliidu haridustöörühma juht Hando Sutter
Foto: Liis Treimann

Tööandjate Keskliidu haridustöörühma juhi, Eesti Energia juhatuse esimehe Hando Sutteri kinnitusel on hädavajalik tõsta õpetajate palk kohe vähemalt 120%-ni ja 2026. aastaks 150%-ni Eesti keskmisest. „Matemaatika ja loodusainete õpetajate palk peaks olema vähemalt poolteist keskmist, sest nende õpetajate puudus ähvardab meid otseselt majanduslangusega. Õpetajate palk on majanduspoliitiline küsimus ja kõige olulisem investeering Eesti majanduse tulevikku,” ütles Sutter.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700