Autor: Laura Reiter • 23. september 2022

Turundajate palgad ületavad silmanähtavalt Eesti keskmist

Statistikaameti II kvartali palgaandmetest selgub, et turundajad teenivad Eesti keskmisest tunduvalt kõrgemat palka, olles aastataguse sama perioodiga võrreldes veelgi kasvanud. Sooline palgalõhe on kõige teravamalt tuntav aga turundusspetsialistide seas – naised teenivad meestest lausa 22 protsenti vähem.
Foto: Pixabay

Turundusspetsialistina töötas statistikaameti andmetel Eestis 4581 meest ja 3801 naist ning keskmine brutotöötasu nimetatud ametikohal oli 2204 eurot (eelmise aasta samal perioodil 1946 eurot) kuus. Kusjuures kõrgeim keskmine töötasu antud kategoorias oli Järvamaal (2314 eurot, eelmisel aastal 2029 eurot), sellele järgnevad Harju- ja Tartumaa – vastavalt 2297 (eelmisel aastal 2057 eurot) ja 2113 eurot.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700