Autor: Palgauudised.ee • 30. september 2022

KKK: töötasu arestimine elatisnõude puhul

Sisekaitseakadeemia finantskolledži lektor Maret Güldenkoh selgitab, millest lähtuda, kui osalise ajaga töötajal tuleb töötasust arvestada maha elatisnõue.

Küsimus: osalise ajaga töötajalt tuleb arvestada töötasult maha elatisnõue. Kohtutäituri kiri on täis paragrahve ja juriidilist teksti, millest on raske aru saada. Töötajal, kelle töötasult need maha arvamised tuleb teha, on palk väiksem kui 654€. Talle on määratud osaline töövõimetus ja ta töötab väikse koormusega. Internetis pakutud näidistest saan aru, et elatisnõude puhul töötasu alammäära ei arvestata. Kas saan õigesti aru?

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700