Autor: Palgauudised.ee • 6. oktoober 2022

KKK: töötasu vähendamine TLS §37

Advokaadibüroo LEXTAL vandeadvokaat Kristi Sild selgitab, millele tuleb tähelepanu pöörata, kui töökoormust vähendatakse töölepinguseaduse § 37 alusel.
Foto: pexels

Lugeja küsib: tootmisosakonnas ei ole enam töötajatele vajalikus mahus tööd anda ja oleme sunnitud vähendama nende tööaega. Keskmise töötasu maksmine on ülejõukäiv. Soovime kasutada TLS §37 võimalust. Kas võib töötajatel eri mahus tööaega vähendada? Kas seda, et miks eri mahus, peab põhjendama? Kas on lubatud, et tööaega vähendatakse ainult ühes osakonnas?

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700