Autor: Tööstusuudised.ee • 13. oktoober 2022

Tööstuse palga TOP: parimad palgad ulatuvad riigikogulaste sissetulekuni

Tööstusvaldkonna saja neljateistkümne parima palgamaksja tipud ulatusid nelja tuhande euroni. Esikohale tõusnud Helme Graanul kinnitab aga, et läinud aasta oli erandlik.
Parimad palgamaksjad olid graanulitootjad.
Foto: Raul Mee

2021. aasta tööstusvaldkonna palga TOPi eesotsas on Helme Graanul OÜ. Läinud aastal oli seal keskmine brutotöötasu 4184 eurot. Samas oli tegu erakorralise olukorraga, sest keskmine palk on graanulitootja juures küll korralik, kuid mitte nii kõrge. Helme Graanuli aastaruandest selgub, et 2021. aastal kasvasid ettevõtte palgakulu võrreldes 2020. aastaga pea kaks korda – 2021. aastal oli palgakulu koos maksudega 2217 tuhat eurot, 2020. aastal aga 1340 tuhat eurot. Selline kasv oli erandlik ja põhjustatud sellest, et töötajatele maksti ühekordne suurem preemia. Keskmine palgatõus jäi 5-10% piiridesse. Juhatuse liikmetele läinud aastal tasusid ei makstud.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700