Autor: Kristjan Pruul • 3. november 2022

Hinnatõus paneb palgad kasvama pigem teenindavas sektoris

Kuigi Eestis üldiselt ei esine palkade automaatset indekseerimist, võetakse hinnatõusu palgaotsuste tegemisel sageli siiski arvesse. Eriti teenindavas sektoris.
Tööstuses ei ole Eesti ettevõtetel jõudu hinnaläbirääkimistel enda eest kõvemini seista ning ka võimalus töötajate palku jooksvalt tõsta väiksem
Foto: Liis Treimann

Põhiliselt kergitab Eestis palku tööandjate tööjõupuuduse tunnetus, rääkis keskpanga tööturu ülevaate tutvustusel Eesti Panga analüütik Mari Pärnamäe. Ametlikult hinnatõusu komponenti Eesti töölepingutes praktiliselt pole, aga tegelikult on inflatsiooni ja palgakasvu vahel seos küll, lisas ta.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700