Autor: Palgauudised.ee • 23. november 2022

KKK: kas töötasu ümardamine on lubatud?

Advokaadibüroo LEXTAL vandeadvokaat Kristi Sild selgitab, mida teha, kui jagades aastapalga kuupalgaks selgub, et kuutasu tuleb sentidega. Kas on olemas seaduslik alus, millega põhjendada kuu töötasu ümardamist?
Foto: Pixabay

Lugeja küsib: Rahvusvahelistes kontsernides kasutatakse üha enam aasta palgaülevaatustel aastapalka (kõik grupi riigid ühte moodi). Eesti töölepingutes fikeerime jätkuvalt kuu bruto töötasu. Kui ülevaatuse läbinud aastapalk jagada kuupalgaks, siis selgub, et kuutasu võib tulla sentidega. Kas on olemas võimalik seaduslik põhjendus, mille alusel põhjendada kuu töötasu ümardamist?

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700