Autor: Äripäev • 18. jaanuar 2023

Aju peab asendama töökäed, mida pole ega tule

Lihtsad, ent vajalikud tööd saavad tulevikus mõistliku hinnaga tehtud vaid siis, kui suudame selleks kuluvaid inimtöötunde vähendada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Foto: Anti Veermaa

Kasvavad hüvitised ja toetused, näiteks värskelt presidendi välja kuulutatud perehüvitiste seadus, mis tõstab järsult lastetoetusi, on ettevõtjate kinnitusel andmas kabelimatsu mitmele tööle, mida peetakse traditsiooniliselt lihtsaks ja odavaks. Motivatsioon teha niisugust tööd – näiteks koristada – kaob, sest miks küürutada tunde ämbri ja lapiga, kui riik kannab samas suurusjärgus summa niisamagi arvele.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700