Autor: Palgauudised.ee • 10. jaanuar 2023

Ka tööstress on nüüd kutsehaigus

Jaanuaris lisandusid kutsehaiguste loetellu posttraumaatiline stressihäire ja muud juhtimisvigadest, pingelistest töösuhetest või vähearendavatest tööülesannetest põhjustatud haigused. Suurt vaimset pingutust nõudvad või üksluised ülesanded panevad töötajate vaimse tervise ohtu ja meelega seotud kutsehaiguste diagnoosimise järele on suur vajadus.
Foto: pexels

Ametiühingute Keskliidu esimees Jaan-Hendrik Toomel soovitab töökohal püsivalt halvenenud tervisega töötajatel rääkida töökeskkonnavolinikuga ja teha tööandjale ettepanek suunata end töötervishoiuarsti vastuvõtule. „Tööülesannetest, milleks töötajal puudub eelnev väljaõpe ja mis ohustavad otseselt tervist ja elu, on alati õigus keelduda. Hooli endast ja tegutse kohe, kui tööl probleem tekib,“ julgustab Toomel töötajaid oma tervist esmatähtsaks pidama.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700