Autor: Palgauudised.ee • 30. jaanuar 2023

KKK: kas aastaboonus mõjutab puhkusetasu suurust?

Advokaadibüroo LEXTAL vandeadvokaat Kristi Sild selgitab, kuidas mõjutab puhkusetasu suurust aastaboonus, mida ei ole enne puhkuse algust veel välja makstud.
Foto: Julia-Maria Linna

Lugeja küsib: Märtsis makstakse välja eelmise aasta eest aastaboonus. See jagatakse 1/12 eelmise aasta igale kuule. Kui töötaja läheb puhkusele veebruaris, siis eelmise aasta boonus ei ole veel teada ja ta saab vähem puhkusetasu. Kas veebruari puhkusetasu tuleb uuesti arvutada ja see vahe, mis aastaboonuse lisandumisel eelmistele kuudele puhkusena vähem saada, juurde maksta?

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700