Autor: Palgauudised.ee • 6. veebruar 2023

Töökorraldus ja tasu maksmine elektrikatkestuse korral

Võimalike elektrikatkestuste olukorras on asjakohane küsida, kas tegemist on vääramatu jõuga ja kas töötajale tuleb maksta keskmist töötasu (TLS § 35), kui talle ei ole ajutiselt tööd anda.
Foto: Pixabay

Võimalikku elektrikatkestust võib põhjustada muuhulgas ka Venemaa Föderatsiooni otsus end Balti riikide elektrisüsteemist lahti ühendada. Kas sellest tulenevalt tekib tööandjal võlaõigusseaduse (VÕS) § 103 rakendamise võimalus, mis sätestab, et kohustuse rikkumine on vabandatav, kui kohustust rikuti vääramatu jõu tõttu.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700