Autor: Palgauudised.ee • 2. märts 2023

KKK: tööajanormi vähenemine lapsepuhkuse kasutamisel

Töötaja planeerib lapsepuhkusele minekut. Tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist Vladimir Logatšev selgitab, kuidas vähendatakse normtunde summeeritud tööaja arvestuse korral, kui graafik on kinnitatud ja kui see on veel kinnitamata.
Foto: Raul Mee, Andres Haabu

Lugeja küsib: Töötan summeeritud tööajaga, seega võin lapsepuhkust kasutada ka nädalavahetusel. Tahan võtta lapsepuhkust laupäev ja pühapäev. Puhkuse avalduse ajaks ei olnud graafik veel koostatud. Mitme tunni võrra vähendatakse normtunde, kui lapsepuhkus on 10 päeva järjest, mille sisse jääb 4 nädalavahetuse päeva?

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700