Autor: Palgauudised.ee • 13. märts 2023

Hooldajad peavad ka ise aktiivselt oma õiguste eest seisma ja nõudma palgalisa

Madal palk, töö iseloom ja jäigad töötingimused hoiavad inimesi eemal hooldajaametist. Riik soovib juulist hooldajatele palgaraha lisaks anda, selleks on aga vaja, et ametiühingute ja tööandjate kokkulepet, mis ei taha kuidagi sündida.
Foto: Raul Mee

Eesti hooldekodudes abistab üks hooldaja kohati umbes 18 elanikku või isegi enam, teenides olenevalt piirkonnast tasuks 725 kuni 1300 eurot kuus. Töö on vahetusega, palga arvestus summaarne ning öö- ja nädalavahetuse töötunnid on põhipalga hulka arvestatud. Uusi hooldajaid lisandub vähe ja praeguste töötajate voolavus on suur.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700