Autor: Palgauudised.ee • 29. märts 2023

Suurem koondamislaine oli ära, inimesed hoiavad töökohast kinni senisest enam

Veebruarikuu tööturu kiirstatistika näitab, et varasemate aastatega võrreldes on töösuhteid oluliselt vähem lõpetatud kas töötaja soovil või poolte kokkuleppel. Kiirstatistikat tutvustab statistikaameti andmeteadur Kadri Rootalu.
Suurim koondaja on endiselt töötlev tööstus
Foto: Liis Treimann

2023. aasta veebruarikuu töösuhete koguarv pisut tõusis nii jaanuari kui eelmise aastaga veebruarikuuga võrreldes. Muutust on näha aga kuu jooksul lõpetatud töösuhete arvus, mis oli nii eelmise aasta kui eelmise kuuga võrreldes tunduvalt väiksem. Koguarvuna on see siiski võrreldav 2019.–2021. aastate veebruarikuudega. Erinevus ilmneb aga, kui vaadata töösuhete lõppemisi põhjuse järgi.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700