Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledž • 4. aprill 2023

Kinkekaart töötajale ei ole vabapääse maksuparadiisi

Ka juhul, kui tööandja lisab töökorralduse eeskirjadesse kingituste andmise töötajatele, ei vabasta see maksukohustusest, kinnitab maksuarvestuse lektor Maret Güldenkoch.
Sisekaitseakadeemia finantskolledži maksuarvestuse õppejõud Maret Güldenkoh
Foto: Raul Mee

Tulumaksuseaduse (edaspidi TuMS) kohaselt maksustatakse tööandja poolt tehtud kingitused tulumaksuga (§ 1 lg 4), samas ei kuulu kingitused füüsilise isiku maksustatava tulu hulka (§ 12 lg 2). Ehk siis töötajale on kingitus maksuvaba tulu ning tööandjale üheks töötaja motiveerimise vahendiks.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700