Autor: Rahel Lepp • 10. aprill 2023

Treenerite palgad jäävad õpetajate omast maha

Mullu sügisel tehtud otsus tõsta üldhariduskoolide õpetajate palka 23,9% võrra ja kehtestada õpetaja alampalgaks 1789 eurot ajas kogu austuse juures õpetajate vastu omavalitsusjuhtide pead halliks, sest ettearvatavalt sai sellest alguse kaardimaja efekt. Kõrgemat palka ootavad lisaks lasteaednikele ka laste treenerid.
Treenerid teevad tööd tihti paljalt entusiasmist.
Foto: Raul Mee

Et omavalitsused tunnevad treenerite poolt palgasurvet, tunnistasid mitmed Lääne-Virumaa omavalitsusjuhid. „Pigem saame tänases Eestis küsida, millises valdkonnas palgasurvet ei ole,“ sõnas Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla mõrult. „Kohalik omavalitsus on organisatsioon, mille palgasüsteem on aastatega välja kujunenud. Juhul kui ühe valdkonna palku suurendatakse nagu õpetajate alampalga tõus keskvalitsuse poolt, on sellel laiemad mõjud kõikidele valdkondadele,“ jätkas Kesküla.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700