Autor: Külli Reino, palgauudised.ee toimetaja • 13. aprill 2023

Alaealiste töötamine | Tööandja kohustused ja õpetlikud näited, kuidas mitte ämbrisse astuda

Lapsed on tagasi suvisel tööturul. Vaatame üle, milliega tuleb arvestada alaealiste tööle võtmisel ja tutvustame paari tööinspektsiooni töölauale jõudnud juhtumit, kus tööandja on eksinud ja alaealised isegi ohtu seadnud.
Foto: Pixabay

Töölepingu seadus lubab sõlmida töölepingu 7–12-aastase alaealisega tegemaks kerget tööd vaid kultuuri-, kunsti-, spordi- või reklaamitegevuse alal ja vähemalt 13-aastase lapsega põllumajandustööde, kaubandus- või teenindusettevõttes tehtavate abitööde või toitlustus või majutusettevõttes tehtavate abitööde või muude kergete tööde tegemiseks.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700