Autorid: Orsolya Soosaar, Katri Urke, Lauri Matsulevitš • 13. aprill 2023

Ettevõtjate usk parematesse aegadesse on töökohti seni säästnud

Eesti Panga ökonomistide arvates ootavad ettevõtted endiselt majanduskeskkonna paranemist ning soovivad vajalike oskuste ja kogemustega töötajaid ettevõttes hoida, sest pikaajaliselt valitseb tööturul endiselt tööjõupuudus.
Orsolya Soosaar, Eesti Panga ökonomist
Foto: Eesti Pank

Energia- ja toormehindade hüppeline tõus ja Venemaa sõda Ukrainas viisid Eesti majanduse 2022. aasta teises pooles langusesse. Kuigi majanduslanguse mõju jõudis juba osaliselt ka tööturule, püsis hõive siiski suur, tööturul osalemise määr kõrge ning tööpuudus väike.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700