Autor: Palgauudised.ee • 28. aprill 2023

Sotsiaalkindlustusamet alustas peretoetuste juurdemaksetega

1. veebruarist jõustunud perehüvitiste seaduse järgi tuleb tagasiulatuvalt peretoetusi juurde maksta alates aasta algusest. Esimesena saavad juurdemaksed üksikvanemate lapsed, hiljemalt maikuu jooksul tehakse maksed ka lasterikka ning esimese ja teise lapse toetuste saajatele.
Foto: Pixabay

„Kuna jaanuaris maksti toetused välja veel vanade, väiksemate määrade alusel, siis teeb sotsiaalkindlustusamet kõigile jaanuarikuus peretoetuste saajatele selle kuu eest toetuste juurdemaksed. Kõige esimesena tehakse tagasimaksed üksikvanemate lastele,“ selgitas sotsiaalkindlustusameti perehüvitiste valdkonna juht Pirjo Künnapuu ning lisas: „Kuna toetusesaajaid on palju, siis teeme tagasimakseid järk-järgult. Muretseda ei ole tarvis ka lasterikaste ja esimese ja teise lapse toetuste saajatel, nemad saavad toetuste määrade vahe kätte hiljemalt maikuu jooksul.“

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700