Autor: Maria-Helena Rahumets • 2. mai 2023

Maria-Helena Rahumets: töölepingu alusetul lõpetamisel peab maksma õiglast hüvitist

Jõustusid töölepingu seaduse muudatused, mis selle hüvitise maksmise põhimõtteid täpsustavad.
Sotsiaalministeeriumi töösuhete ja töökeskkonna osakonna nõunik Maria-Helena Rahumets

Töölepingu seadus näeb ette töötajale kolme kuu suuruse töötasu hüvitise, kui temaga on tööleping üles öeldud seadusvastaselt (nt nn näiliku koondamise olukord) või kui töölepingu ülesütlemiseni on viinud tööandja oluline rikkumine (nt töö tegemine on ohtlik töötaja tervisele).

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700