Autor: Äripäev • 5. mai 2023

Arvamus: palkade läbipaistvusest on tegelikult kõigil võita

Euroopas liigutakse palkade läbipaistvamaks muutmise poole ja õige ongi. Eesti võiks seda teha pigem julgemalt kui konservatiivsemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Foto: Anti Veermaa

Mõte palkade avalikustamisest ka erasektoris võib tekitada ebamugavust mitte üksnes ettevõtjates, vaid palgatöötajateski, ehkki tegelikult nad soovivad, et töötasud oleksid Eestis läbipaistvad. 2021. aastal tehtud uuringu põhjal leiab koguni 95% palgatöötajatest, et töökuulutustes peaks palk või palgavahemik olema märgitud. Toetus töötasude üldisemale avalikustamisele on ajapikku samuti kasvanud, ent siiski palju vähem. Eriti, kui jutt käib kõigi jaoks avalikustamisest.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700