Autorid: Merli Kesküla, Anastassia Volmerson • 17. mai 2023

Töölepingu seadus | Hüvitiste süsteem läbis uuenduskuuri

Töölepingu seaduses ette nähtud hüvitised peaksid täitma rikkumist kompenseerivat ja ennetavat funktsiooni, mitte kahjude hüvitamise eesmärki. See tingis ka vajaduse muuta töölepingu seadust, selgitavad Grant Thornton Baltic õigusnõustajad.
Grant Thornton Balticu õigusnõustaja Merli Kesküla
Foto: Grant Thornton Baltic

Märtsi teisel poolel jõustunud töölepingu seaduse muudatused tehti eesmärgil, et hüvitistel oleks rikkumisi ennetav ülesanne, mitte kahjude hüvitamise eesmärk, nagu see oli seni. Muudatusi selgitavad Grant Thornton Balticu juristid Merli Kesküla ja Anastassia Volmerson.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700