Autor: Palgauudised.ee • 23. mai 2023

UUED TUULED: töötajaid hakkab valima uue ajastu värbajate-tandem - AI ja tööandja

Iga kümnes tööandja plaanib appi võtta AI, et hinnata kandideerijate sobivust ning analüüsida töövestlusi, selgus tööandjate värskest küsitlusest. Tööandjad soovivad sh teada, kui kandideerija on kasutanud CV-s ChatGPT abi.
Kandideerijad on hakanud CVde koostamisel kasutama ChatGPT abi
Foto: pexels

Seni olid tehisintellekti värbamisse kaasanud pigem vähesed tööandjad – 2% kasutas AId kandideerijate sobivuse hindamisel ja vaid 1% tööintervjuude analüüsimisel. Lisaks tegeles tehnoloogiliste uuenduste toel tagasiside automatiseerimisega 5% tööandjatest.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700