Autor: Mari-Liis Urva ja Kateriin Aljas, BDO Eesti • 30. mai 2023

Haiguspäevade hüvitamine muutub alates 01.07.2023

Haiguspäevade kompenseerimine on suundumas tagasi Covidi-eelsesse süsteemi. Vaatame kuidas toimub üleminek ja millised maksud kaasnevad, kui tööandja otsustab ka varasemaid haiguspäevi hüvitada.
Kateriin Aljas ja Mari-Liis Urva, BDO Eesti

Alates 01.01.2021 ja esialgselt kuni 30.04.2021 loodud uus haiguspäevade hüvitamise kord nägi ette, et kui töötaja haigestus, jäi, nagu ikka, 1. päev tasustamata (töötaja omavastutus), 2.-5. päev oli tööandja maksta (70% ulatuses viimase 6 kuu keskmisest kalendripäevatasust) ning alates 6. päevast hakkas haigustasu maksma Tervisekassa (varasemalt Haigekassa). Seda süsteemi pikendati koroonapandeemia lakkamatuse tõttu kuni 30.06.2023 ning nüüd on otsustatud tagasi pöörduda eelneva kompensatsiooni maksmise korra juurde.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700