Autor: Jana Saarkoppel • 20. juuni 2023

Segapuder: töötukassa tõlgendusele töö tegemisest vaidleb vastu ka ministeerium

Erinevalt töötukassast on nii maksuamet kui rahandusministeerium seisukohal, et töötu juhatuse liikme investeerimistegevust ei saa pidada töötamiseks.
"Kuna teete tehinguid ettevõtte alt ja teete neid ise, siis töötukassa vaatest on tegemist töötamisega, sest investeerimistehingute tegemine ei ole juhatuse liikme roll, vaid töötamine," selgitas töötukassa konsultant teisest ettevõttest töö kaotanud juhatuse liikmele
Foto: Raul Mee

Kirjutasime eelmisel nädalal, et töötukassa tõlgenduses tähendab ettevõtte kaudu investeerimine töö tegemist ja võib päädida töötutoetuste tagasiküsimisega, siis rahandusministeerium sarnaselt maksu- ja tolliametiga sellega ei nõustu.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700