Autor: Ülle Pind • 25. juuli 2023

Swedbanki personalijuht: töötasu määratakse selgelt kompetentsi alusel, mitte küsimise peale

Ettevõtted, kes koostavad meeskondi tasakaalukalt ja maksavad võrdsete kompetentside eest võrdset palka, aitavad riiki ja ühiskonda, kirjutab Swedbanki personalijuht Ülle Pind.
Swedbanki personalijuht Ülle Pind
Foto: Swedbank

On tervitatav, et teatud küsimustes on meie ühiskond liikumas võrdsuse suunas, kuid kahetsusväärselt on tunda elanikkonna arvamustes teatud määral küllastumist. Kui vaadata sotsiaalministeeriumi tellitud viimase soolise võrdõiguslikkuse monitooringu tulemusi, siis endiselt leiab 27% elanikkonnast, et mehed on paremad juhid kui naised ning ligi pooltelt naistelt küsitakse töövestlustel sageli laste ja vanuse kohta. Samuti arvab 24% meestest, et soolisest võrdõiguslikkusest pole neil midagi võita.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700