Autor: Alina Roditšenko • 14. august 2023

Tööturg püsib tugevana vaatamata majanduslangusele: palgafondi kasv on suurim majutuses ja toitlustuses

Ettevõtete kogukäive pöördus aga jahenevast majandusolustikust tulenevalt kevadel langusesse ning süvenes juunis –6,4 protsendini.
Keskmine palk kasvas tänavu esimesel poolaastal 11,4 protsenti ja töökohtade arv suurenes 0,9 protsenti.
Foto: Pixabay

Tööturg on püsinud tugevana vaatamata majanduslangusele ja see on toetanud tööjõumaksude tasumist. Juriidilise isiku tulumaksu laekumist mõjutab Euribori tõus ja eelmise aasta erasektori kasumite kasv. Tarbimismaksude tasumist on mõjutanud kindlustunde langus ja ostujõu vähenemine.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700