Autor: Palgauudised.ee • 13. september 2023

Kas tööandja peab säilitama ajateenistuja töökoha

Tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist Jaana Vaus Madureira Silva selgitab, kas tööandja peab säilitama töökoha, kui töötaja läheb ajateenistusse.
Foto: Andras Kralla

Ajateenistuses viibides on töötajal seadusest tulenev alus töö tegemisest keeldumiseks. See tähendab, et tööleping kehtib jätkuvalt edasi, kuid tööandja ei või töötajalt ajateenistuse ajal töö tegemist nõuda.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700