Autor: Eliisa Matsalu • 20. september 2023

Seaduseauk pani ettevõtjaid musta tööjõudu kasutama

Politsei ei saanud kaks aastat trahvida ühtegi ettevõtet, kes jäi vahele ebaseadusliku tööjõu kasutamisega. Kuigi nüüd on seadust muudetud, tekitas vahepealne periood osades tööandjates karistamatuse tunnet, rääkis Lääne prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juht Margo Peters.
Lääne prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juht Margo Petersi sõnul kasutavad osad tööandjad ebaseaduslikku tööjõudu, kuna leppetrahvid objektide valmimistähtaegade osas on suuremad kui politsei tehtud trahvid
Foto: Erakogu

Paar aastat tagasi jõustus üks riigikohtu lahend, mis tegi politsei relvituks: kohtulahend tõi välja vastuolu välismaalaste seaduses, mille järgi ei saadud ebaseadusliku välistööjõu kasutajaid vastutusele võtta.

Liitu Palgauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianPalgauudised.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoPalgauudiste toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanPalgauudised.ee turunduslahenduste müügijuht Tel: 53 315 700